În perioada 11-15 aprilie 2022, Facultatea de Chimie a Universităţii din București organizează online Zilele Porților Deschise la Chimie, un eveniment adresat tuturor celor interesaţi de chimie, de ştiință elevi, profesori, studenți, copii şi părinți.

Timp de cinci zile, participanții vor avea ocazia să se informeze cu privire la oferta educațională a Facultății de Chimie a UB pentru anul universitar 2022–2023 care include patru specializări pentru ciclul de licență, patru programe de masterat şi un program de doctorat pentru viitorii specialişti în chimie şi domeniile conexe.

Totodată, programul pregătit cuprinde prezentări ale Facultății de Chimie, ale Asociației Studenților Chimiști (ASC-UB), tururi virtuale ale laboratoarelor facultății, promovarea activităților extracurriculare și a proiectelor educaționale desfășurate.

În cadrul evenimentului, elevii vor putea discuta cu conducerea, cu profesorii și cu studenții Facultății de Chimie, astfel încât toți cei care doresc să susțină admiterea în acest an să fie cât mai bine informați privind oferta educațională a facultății.

Participanții vor putea lua parte la câteva ateliere practice care să le permită să experimenteze chimia aplicată în diverse contexte care o face relevantă în viața de zi cu zi. Astfel, organizatorii îi invită pe cei interesați în „Lumea colorată a pigmenților anorganici”, precum și la o serie de experimente de laborator „distractive, spectaculoase și explozive, pline de lumină și culoare”.

Întâlnirile vor avea loc pe platforma Google Meet, iar link-urile de acces se regăsesc în programul integral al ediției din 2022 al Zilelor Porților Deschise la Facultatea de Chimie, care poate fi accesat aici și aici.

Detalii despre admiterea la facultățile Universității din București pot fi găsite pe site-ul admitere.unibuc.ro.

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere