• +4 021 305 97 30
  • office@g.unibuc.ro
  • Șoseaua Panduri, nr. 90, București
Știri
Zilele Porților Deschise la FLLS: poarta către orizonturi noi. Ediția din anul 2022, organizată de Asociația Studenților din facultate

Zilele Porților Deschise la FLLS: poarta către orizonturi noi. Ediția din anul 2022, organizată de Asociația Studenților din facultate

În perioada 2-27 mai 2022, Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, organizează o nouă ediție a proiectului anual Zilele Porților Deschise.

Scopul principal al acestuia este familiarizarea viitorilor studenți cu facultatea. Se urmărește promovarea programelor de licență și masterat din cadrul facultății, iar proiectul se adresează în special elevilor de liceu aflați în ani terminali.

Luând în considerare situația pandemică actuală, proiectul se va desfășura în mediul online, prin intermediul mai multor webinare, în cadrul cărora elevii vor primi informații referitoare la facultate.

De asemenea, aceștia vor putea pune întrebări legate de viața de student. Se vor organiza webinare pentru aproape fiecare limbă studiată în ciclul de licență pentru elevii care iau în considerare începerea studiilor la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine. În plus, vor fi prezentate și programele de master, care se adresează studenților ce își doresc să continue sau să înceapă acest ciclu de studii în cadrul facultății. Webinarele vor fi ținute atât de profesori, cât și de studenții voluntari ai asociației, dispuși să răspundă la orice întrebare care le va fi adresată.

Admiterea din acest an la FLLS, printre principalele teme abordate

Printre temele care vor fi abordate se numără informațiile legate de admiterea din acest an, aspectele legate de căminele studențești și procesul de cazare, taxe, precum și posibilitățile de angajare în urma absolvirii facultății. Edițiile din anii trecuți ale acestui proiect s-au bucurat de un succes răsunător, atât elevii, cât și studenții, declarându-se pe deplin mulțumiți.

„Oportunitatea de a coordona ediția de anul acesta reprezintă ocazia perfectă prin care mă pot dezvolta și autodepăși. Am decis ca și ediția de anul acesta să se desfășoare în format online, din dorința de a le oferi tuturor posibilitatea de a participa la webinarele pe care le vom organiza. Indiferent de locul în care se vor afla, elevii vor putea intra la webinarele destinate fiecărei limbi străine studiate, vor putea adresa direct întrebări profesorilor de la catedra respectivă și astfel vor decide dacă această facultate se pliază pe nevoile lor. 

Am participat și eu în edițiile precedente și vă pot spune că webinarele sunt extrem de utile. Vă vor da o cu totul altă perspectivă asupra lucrurilor și veți înțelege cum e să fii student. Totul va deveni mult mai clar în mintea voastră, iar facultatea nu va mai reprezenta un motiv de teamă. Așadar, vă așteptăm cu brațele deschise și sperăm să participați în număr cât mai mare. Nu veți regreta. Profitați de această ocazie și adresați-le întrebări atât voluntarilor ASLS, cât și profesorilor care vor participa la webinare”, a subliniat Miruna Flipache, , coordonator al ediției curente a Zilelor Porților Deschise.

Zilele Porților Deschise a fost primul proiect organizat de ASLS și FLLS despre care am auzit. Din momentul în care am devenit studentă, am luat parte la fiecare ediție, prezentând facultatea în licee și discutând cu elevii dornici să afle mai multe informații, atât online, cât și fizic, la infodesk, în urmă cu câțiva ani. Anul acesta mă bucur să fac parte din echipa organizatoare și să fiu prezentă la fiecare pas pe care viitorii studenți îl fac către facultatea noastră. 

Mediul online mi se pare că a influențat în mod pozitiv proiectul, webinarele organizate pentru fiecare specializare și program de masterat în parte fiind mult mai eficiente pentru ca elevii și studenții să se poată orienta spre programul care este cel mai potrivit pentru ei. Sunt sigură că prin participarea la Zilele Porților Deschise vor găsi răspunsuri la toate întrebările pe care le au”, a punctat și Iuliana Ghiga, de asemenea coordonator al ediției din anul 2022 a Zilelor Porților Deschise.

Persoanele interesate pot accesa grupurile special create, astfel: linkul către grupul de Facebook dedicat ciclului de licență aici, respectiv linkul către grupul de Facebook dedicat masteratelor, aici.

Pentru informații suplimentare, membrii Asociației Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, pot fi contactați pe pagina de Facebook ASLS România.