• +4 021 305 97 30
  • office@g.unibuc.ro
  • Șoseaua Panduri, nr. 90, București
Știri
Candidații la admiterea 2022 la Universitatea din București, acces gratuit în Grădina Botanică „D. Brandza” a UB

Candidații la admiterea 2022 la Universitatea din București, acces gratuit în Grădina Botanică „D. Brandza” a UB

Cu ocazia admiterii 2022, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București își deschide porțile și oferă acces gratuit candidaților care doresc să viziteze cele peste 18 hectare de istorie vie din inima Bucureștiului.

Accesul gratuit în Grădina Botanică va fi posibil în baza prezentării legitimației de concurs pentru una dintre cele 19 facultăți ale Universității din București și a actului de identitate, zilnic, până pe 30 iulie 2022, în intervalul orar 8:00-20:00.

De această facilitate oferită de Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București, candidații la admiterea 2022 se pot bucura alături de încă trei persoane.

De asemenea, tot pe perioada admiterii 2022, Universitatea din București oferă candidaților și cazare gratuită în Căminul D Grozăvești, pentru trei nopți. Mai multe detalii cu privire la această facilitate pot fi consultate aici.

Amintim că pentru programele de licență și master, concursul de admitere la facultățile Universității din București – sesiunea de vară – se desfășoară pe tot parcursul lunii iulie 2022, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2022. Precizăm că fiecare facultate are propriul calendar, iar datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă celor interesați să studieze la una dintre cele 19 facultăți un număr de 4.459 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidații la studii de master, UB pune la dispoziție 3.250 de locuri bugetate.

Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri bugetate scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici (pentru licență) și în documentul de aici (pentru master).

Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București poate fi vizitată și virtual

Cu istorie vie care începe în 1860, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București este un mediu al interacțiunii active și un spațiu de cunoaștere și cercetare de profil, având  o întindere de peste 18 hectare.

Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București adăpostește peste 3.500 de specii de plante din diverse zone geografice și climatice și numeroase plante rare, cuprinzând 10 sectoare exterioare, organizate tematic, o amplă și variată seră de expoziție, vechea seră și un fascinant muzeu botanic.

Turul virtual al Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București poate fi accesat aici.

Sari la conținut