• +4 021 305 97 30
  • office@g.unibuc.ro
  • Șoseaua Panduri, nr. 90, București
Știri
Apel la candidaturi pentru burse ale Guvernului francez dedicate doctoranzilor în științe sociale ai Universității din București

Apel la candidaturi pentru burse ale Guvernului francez dedicate doctoranzilor în științe sociale ai Universității din București

Școala Doctorală Francofonă în Științe Sociale (EDFSS), componentă a Centrului Regional Francofon de Studii Avansate în Științe Sociale (CEREFREA Villa Noël – Universitatea din București) organizează, în colaborare cu Ambasada Franței în România, un concurs de admitere deschis tuturor doctoranzilor francofoni în științe sociale admiși în primul an în anul universitar 2022-2023 la școlile doctorale ale UB, precum și la alte universități membre ale Agenției Universitare a Francofoniei. Candidații înscriși la o universitate din altă țară pot concura pentru bursa „Eugen Ionescu”.

EDFSS îi va asista pe candidați în realizarea dosarului.

Domeniile eligibile sunt: antropologie, drept,  geografie, istorie, jurnalism și științele comunicării, litere,  sociologie și științe politice.

10 noiembrie 2022: data-limită de transmitere a dosarului de candidatură 

Dosarul de candidatură al fiecărui candidat va fi format din: proiectul de cercetare (în limba franceză, 5 pagini); scrisoare de intenție (în limba franceză); un CV care să conțină parcursul academic, eventuale participări la conferințe sau publicații; adeverința de admitere în anul I la doctorat pentru anul 2022-2023.

Dosarul va fi trimis în format Word, PDF sau JPG la adresa edss@g.unibuc.ro până la data de 10 noiembrie 2022. Pentru informații suplimentare, candidații pot scrie la adresa dragos.jipa@g.unibuc.ro.

Reprezentanți ai Ambasadei Franței în România, în juriu

EDFSS oferă un program de studiu intensiv în științe sociale în valoare de 30 de credite transferabile, gestionate, pe baza unor convenții individuale, de școlile doctorale de proveniență. Formarea constă în cursuri, seminare, tutorate, școli de vară, cu un accent deosebit pe îndrumarea metodologică individuală a doctoranzilor. Profesorii care asigură această formare provin din Universitatea din București și de la universitățile partenere: École des hautes études en sciences sociales (Paris), Université Laval (Québec), Université Libre de Bruxelles, Université de Bordeaux, Universitatea Pedagogică din Chișinău, Noua Universitate Bulgară din Sofia. Activitățile au loc în perioada ianuarie-iunie 2023.

În urma participării la acest program de studii, cei mai buni doi doctoranzi vor beneficia fiecare de câte o bursă de 10 luni pe parcursul celui de-al doilea și al treilea an de doctorat (5 luni + 5 luni), pentru a realiza teza în regim de cotutelă cu o universitate din Franța, precum și de statutul de bursier al Guvernului francez.

Selecția va avea loc la sfârșitul programului de studii (iunie 2023) și va fi realizată de un juriu format din profesori reprezentanți ai universităților partenere, ai Universității din București și ai Ambasadei Franței în România.

Mai multe informații despre bursele Guvernului francez pentru doctoranzii în științe sociale ai Universității din București  pot fi consultate aici și aici.

Sari la conținut