• +4 021 305 97 30
  • office@g.unibuc.ro
  • Șoseaua Panduri, nr. 90, București

Universitatea din București scoate la concurs peste 8.000 de locuri pentru candidații la sesiunea de toamnă a admiterii 2023

1 septembrie 2023

13 locuri speciale și burse de performanță pentru olimpicii și sportivii care aleg UB

Universitatea din București (UB) scoate la concurs peste 8.000 de locuri pentru sesiunea de toamnă a admiterii 2023. Sesiunea de toamnă a concursului de admitere la facultățile UB a început deja la unele facultăți (calendarul de admitere este disponibil pe site-ul fiecărei facultăți) și se încheie cel mai târziu pe 23 septembrie.

 

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă candidaților interesați să studieze la una dintre cele 19 facultăți un număr de 2.824 de locuri (dintre care 410 bugetate), pentru persoanele interesate de studiile de masterat, UB pune la dispoziție 5.177 de locuri (dintre care 629 bugetate), în timp ce școlile doctorale ale UB scot la concurs 100 de locuri bugetate.

 

Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile pe site-urile celor 19 facultăți ale Universității din București.

 

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București oferă atât posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro, cât și posibilitatea de înscriere online la concursul de admitere.

Sesiune specială de admitere și burse de performanță pentru olimpicii și sportivii care aleg Universitatea din București

 

Universitatea din București organizează, începând cu anul universitar 2023 – 2024, o sesiune de admitere specială pentru olimpicii internaționali și sportivii medaliați la competiții europene, mondiale și olimpice pentru sporturile olimpice, paralimpice și șah. Aceștia se pot înscrie la nivel de universitate la adresa de e-mail admitere.olimpici@g.unibuc.ro, conform calendarului special stabilit și disponibil pe site-ul admitere.unibuc.ro.

 

De asemenea, Universitatea din București oferă, în sesiunea de toamnă a admiterii 2023, un număr de 13 burse dedidacte acestora. Astfel, pentru anul universitar 2023 – 2024 cuantumul lunar al burselor va fi de 1.500 de lei (medalie de aur / locul I), 1.250 de lei (medalie de argint / locul II) și 1.000 de lei (medalie de bronz / locul III).

 

În plus, toți candidații care se înscriu la concursul de admitere la Universitatea din București în sesiunea de toamnă pot beneficia, alături de alte două persoane, de acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București, zilnic, până la data 23 septembrie 2023, în intervalul orar 8:00 – 20:00. Accesul se face pe baza legitimației de participant la concursul de admitere.

ADMITERE UPDATE

Ultimele noutăți legate de #admiterea2023 la UB