Amfiteatrul virtual al Facultății de Geografie și-a deschis „porțile” pentru elevii din învățământul preuniversitar, propunându-le acestora o serie de prelegeri și ateliere online, dedicate prezentării domeniului geografie și familiarizării lor cu mediul universitar.

Înscrierea participanților se face cu cel puțin 1-2 zile înainte de susținerea unei teme printr-un e-mail transmis de un cadru didactic la adresa AmfiteatruVirtualGeografie@unibuc.ro în care să comunice instituția de învățământ și numărul de elevi participanți.

Link-ul de conectare va fi transmis pe e-mail cadrului didactic cu 24 de ore înainte de fiecare eveniment.

Printre temele abordate în cadrul acestor întâlniri menționăm: Rolul educației meteorologice în contextul actual al schimbărilor climatice, De ce călătorim? Întrebări și răspunsuri, Amprenta de carbon. Tinerii împreună pentru un viitor sustenabil, Schimbări globale și regionale ale mediului, O scurtă introducere în prognoza vremii etc.

Prelegerile și atelierele se desfășoară în fiecare zi de vineri începând cu ora 10:00 până pe 27 mai 2022, cu excepția săptămânii 8-14 aprilie 2022, când sunt evenimente programate în fiecare zi.

În plus, pe 8, respectiv 13 aprilie 2022, elevii vor putea participa la Caravana Facultății, eveniment dedicat prezentării programelor de studiu ale Facultății de Geografie.

Ediția a II-a a acestui proiect desfășurat pe parcursul anului universitar 2021-2022 aduce împreună cadre didactice din facultate și audiența formată din elevi – care participă cu entuziasm la aceste întâlniri săptămânale.

Într-una dintre întâlnirile de până acum, Eugen Grama, un fost student al facultății, azi muzeograf la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, a avut o audiență formată din elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Rădăuți, Liceul Teoretic „Școala mea” și de la Universitatea Copiilor. Din clasele lor, copiii au asistat la o prezentare captivantă despre „Reprezentări cartografice din perspectivă istorică” și au interacționat cu Eugen.

La cererea cadrelor didactice din instituțiile liceale se pot organiza online și prezentarea programelor de studii ale facultății pentru sesiunea de admitere iulie 2022.

 

Programul complet al întâlnirilor, precum și detalii suplimentare, pot fi consultate aici.

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere