• +4 021 305 97 30
  • office@g.unibuc.ro
  • Șoseaua Panduri, nr. 90, București

Vrei să fii admis fără concurs la Facultatea de Matematică și Informatică a UB? Participă la cea de-a treia ediție a concursului „MateInfoUB”

28 martie 2023

Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București organizează, în anul 2023, cea de-a treia ediție a concursului „MateInfoUB”. Competiția se adresează atât elevilor de liceu din din clasa a XII-a, cât și absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat din toată țara, deopotrivă interesați să urmeze cursurile FMI a UB. Concurenții care obțin rezultate deosebite vor fi admiși fără examen la FMI sau vor primi punctaj suplimentar la Admiterea 2023, conform metodologiei proprii.

Două secțiuni și posibilitatea de a participa la ambele

Concursul MateInfoUB are două secțiuni: matematică și informatică. Secțiunile sunt independente, iar persoanele interesate au posibilitatea de a participa la ambele secțiuni sau numai la una singură.

 

Calendarul concursului

Concursul se va desfășura în format hibrid, în două etape.

Prima etapă a competiției se va susține online sub formă de teste grilă în zilele de 13 mai 2023 (Informatică) și 14 mai 2023 (Matematică). Platforma de înscriere și de desfășurare a concursului este concursuri.viitoriolimpici.ro. Concurenții trebuie să realizeze o filmare care să conțină concurentul (filmare din față) și activitatea de pe calculator (captând imaginea de pe ecran pe toată durata probei).

Pentru realizarea filmărilor, organizatorii recomandă OBS Studio. Tutorialul pentru instalarea și setarea aplicației poate fi accesat aici.

Cea de-a doua etapă a competiției se va desfășura în zilele de 20 mai 2023 (Informatică) și 21 mai 2023 (Matematică), în format fizic, la sediul Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București (Strada Academiei, numărul 14, sector 1, București).

De această dată concurenții vor avea de rezolvat probleme cu redactarea soluțiilor la Matematică și concurs de programare la Informatică.

Regulamentul integral al concursului „MateInfoUB” poate fi consultat aici și aici. De asemenea, mai multe informații atât despre ediția din anul 2023 a competiției, inclusiv programele pentru concurs recomandate pentru ambele secțiuni, modele de subiecte și bareme de corectare, cât și despre edițiile anterioare pot fi accesate aici.

Pentru întrebări suplimentare referitoare la concurs, persoanele interesate pot trimite un e-mail la adresa concurs.mateinfoub@fmi.unibuc.ro.

ADMITERE UPDATE

Ultimele noutăți legate de #admiterea2023 la UB

Sari la conținut