• +4 021 305 97 30
  • office@g.unibuc.ro
  • Șoseaua Panduri, nr. 90, București

Vrei să ai parte de înscriere gratuită la admiterea 2023 la UB? Facultatea de Filosofie te așteaptă la cea de-a doua ediție a concursului „Min(u)te de filosofie”

16 februarie 2023

Facultatea de Filosofie a Universității din București lansează un apel la contribuții pentru cea de-a doua ediție a concursului „Min(u)te de filosofie”. Competiția se adresează elevilor de liceu din ani terminali din toată țara și diaspora, din clasele a XI-a și a XII-a, interesați să urmeze cursurile Facultății de Filosofie a UB.

Cele mai bune zece contribuții vor beneficia de înscriere gratuită pentru admiterea la Facultatea de Filosofie și vor fi publicate, cu acordul participanților, pe canalele de comunicare ale facultății (site, Facebook, YouTube). Totodată, toți liceeni înscriși în concurs vor primi diplome de participare.

De la libertatea de exprimare în social media la etica roboților

 

Organizatorii propun participanților o tematică variată. Astfel, aceștia pot aborda în cadrul concursului orice temă filosofică îi pasionează, de la libertatea de exprimare în social media sau autenticitate și identitate relațională, până la etica roboților sau ontologia lumilor posibile, teme aplicate sau strict teoretice, din orice ramură sau tradiție filosofică.

Contribuțiile filosofice înscrise în competiție pot fi sub forma unui: eseu scris (maximum 4000 de cuvinte); vlog/discurs video (filmat, montat, animat) (maximum 10 minute) sau podcast (maximum 20 de minute).

În evaluarea contribuțiilor vor fi urmărite abilități precum creativitatea și originalitatea, gândirea critică și analitică, argumentarea și analiza conceptuală. Sunt încurajate abordările inovatoare ale unor teme clasice, precum și aplicarea conceptelor filosofice în alte domenii ale cunoașterii (precum matematica, informatica, fizica, psihologia, economia etc.).

Calendarul concursului

 

În perioada 15 februarie-23 aprilie 2023, liceenii interesați vor trimite lucrărilor prin intermediul acestui formular online

În completarea acestuia, participanții sunt invitați totodată să menționeze în secțiunea „Gânduri de la liceu” sugestii pentru proiecte pe care și-ar dori să le inițieze Facultatea de Filosofie pentru a veni în sprijinul liceenilor pasionați de filosofie și de cunoaștere, în general.

În intervalul 24 aprilie-7 mai 2023 vor fi jurizate lucrările înscrise în concurs, iar comunicarea rezultatelor va avea loc în perioada 8-10 mai 2023.

Mai multe detalii despre ediția din anul 2022 a concursului „Min(u)te de filosofie” pot fi consultate aici. De asemenea, informații despre admiterea la Facultatea de Filosofie a UB pot fi accesate aici.

ADMITERE UPDATE

Ultimele noutăți legate de #admiterea2023 la UB