• +4 021 305 97 30
  • office@g.unibuc.ro
  • Șoseaua Panduri, nr. 90, București

Unibuc anunță organizarea unei sesiuni speciale de admitere pentru olimpici și sportivi

21 iunie 2023

Începând cu anul universitar 2023 – 2024, Universitatea din București va organiza o sesiune de admitere specială pentru olimpicii internaționali și sportivii medaliați la competiții europene, mondiale pentru sporturile olimpice și șah sau la jocurile olimpice și paralimpice, anterior organizării sesiunii de admitere pentru toți candidații. 

Anual, Universitatea din București scoate la concurs un număr de locuri cu bursă dedicate olimpicilor internaționali și sportivilor medaliați la competiții europene, mondiale pentru sporturile olimpice și șah sau la jocurile olimpice și paralimpice.

 

Aceștia se vor înscrie la nivel de universitate la adresa de e-mail admitere.olimpici@g.unibuc.ro, conform calendarului special stabilit.

 

Calendarul admiterii pentru olimpici internaționali:

  • 1-10 iulie – înscrierea candidaților;
  • 11 iulie – afișarea rezultatelor preliminare;
  • 11-12 iulie – depunerea contestațiilor;
  • 13 iulie – afișarea rezultatelor finale;
  • 13-16 iulie – confirmarea locurilor la facultăți

 

Actele necesare pentru înscriere sunt menționate la art. 9 din Metodologia de admitere la studii universitare de licență, la care se adaugă diplomă/document care să ateste locul ocupat la competiția sportivă. De asemenea, candidații sunt rugați să completeze fișa de înscriere de aici  și anexa GDPR disponibilă aici

 

Clasamentul final se va realiza cu respectarea următoarelor criterii, în ordinea menționată:

Criteriul I: Tipul medaliei obținute (aur, argint sau bronz)

Criteriul II: Numărul medaliilor obținute (de tipul celei declarate la Criteriul I)

Criteriul III: Media la examenul de bacalaureat

 

Lista candidaților declarați admiși și opțiunea fiecăruia va fi transmisă facultăților. Candidații declarați admiși au obligația ca în termenul stabilit conform calendarului special să își confirme locul la facultatea pentru care a optat, prezentând la secretariatul acesteia documentele necesare confirmării.

 

Candidații declarați respinși în cadrul acestei sesiuni se pot înscrie în sesiunile din iulie sau septembrie organizate, conform prevederilor specifice fiecărei facultăți (platforma de admitere a facultății).

 

După confirmare, facultățile se vor asigura că numărul de locuri scoase la concurs se va face cu respectarea capacității de școlarizare stabilită prin HG, astfel că numărul de locuri pentru admitere, la taxă, se va diminua cu numărul candidaților confirmați din sesiunea specială.

ADMITERE UPDATE

Ultimele noutăți legate de #admiterea2023 la UB

Sari la conținut