• +4 021 305 97 30
  • office@g.unibuc.ro
  • Șoseaua Panduri, nr. 90, București

Facultatea de Fizică de la A la Z” : ateliere pentru liceeni, un experiment-surpriză, interacțiunea cu cercetători de pe Platforma Măgurele, profesori și studenți fizicieni

19 martie 2024

Vineri, 29 martie 2024, Asociația Studenților Fizicieni (ASF) și Facultatea de Fizică a Universității din București au organizat cea de-a VI-a ediție a evenimentului „Facultatea de Fizică de la A la Z” (FFAZ). Reuniunea a fost un eveniment interactiv, captivant, conceput pentru a stârni curiozitatea elevilor pentru fizică.

 

Un număr de 160 de elevi de liceu au participat la prezentarea ofertei educaționale a Facultății de Fizică, la ateliere interactive și diverse experimente în laboratoarele de Mecanică Clasică, Fizică Moleculară și Termodinamică, Electricitate și Magnetism, Optică, Fizică Atomică și Fizică Nucleară.

 

Atelierele organizate pentru liceeni, cu teme captivante – Ce au în comun o pisică, o damă de pică și un calculator cuantic?, Modelarea moleculelor biologice, Din secretele nanotehnologiei: Imagistica la scară nanometrică, Ere glaciare – o istorie climatică a Pământului, au testat îndemânarea și atenția elevilor.

 

În încheierea evenimentului, elevii au avut parte de un experiment-surpriză, care a reușit să le demonstreze cum putem să vizualizăm și să auzim modul în care funcționează legile fizicii. De asemenea, cu ajutorul Institutelor de Cercetare de pe Platforma Măgurele, elevii au avut ocazia să interacționeze în mod direct cu absolvenții Facultății de Fizică, cercetătorii de astăzi, pentru a descoperi direct de la sursă uriașa oportunitate pe care o pot avea după absolvirea Facultatății de Fizică a Universității din București.

 

„Mulțumim tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment – în primul rând studenților care s-au implicat în organizarea evenimentului, dar și voluntarilor care au ajutat la buna desfășurare a evenimentului, colegilor cadre didactice care au organizat ateliere și au prezentat laboratoarele vizitate de elevi și, nu în ultimul rând, colegilor din institutele de pe Platforma Măgurele, care au interacționat cu participanții la acest eveniment”, au transmis organizatorii.

 

Mai multe detalii despre ediția din 2024 a FFAZ pot fi consultate aici.

ADMITERE UPDATE

Ultimele noutăți legate de #admiterea2023 la UB

Sari la conținut