Începând cu data de 15 februarie 2021, Facultatea de Științe Politice a Universității din București oferă candidaților şansa de a se pre-înscrie online în vederea participării la examenul de admitere ce va avea loc în sesiunea iulie 2021.

Preadmiterea va permite astfel să rămâneți în contact cu facultatea și să aflați înaintea altora ce e important pentru parcursul dvs. universitar. Totodată, veți primi de la profesori, de la secretariat, dar şi de la studenții facultăţii informații importante referitoare la admitere și la alte activități derulate în cadrul FSPUB.

Alegând pre-admiterea online, veți completa o singură dată formularul electronic. Aceasta vă permite selecționarea și ierarhizarea preferințelor cu privire la programul de studii pe care doriți să-l urmați în cadrul FSPUB. Documentele încărcate online vor fi mai întâi verificate de către facultate, după care veţi primi un mesaj de confirmare a preînscrierii.

Ulterior, atunci când începe perioada de admitere veți avea posibilitatea de a confirma sau de a schimba ordinea preferințelor cu privire la programul de studiu pe care doriți să-l urmați.

Pentru preînscriere aveţi nevoie doar de următoarele documente:

  1. O scrisoare de intenție ce va fi încărcată în formularul online. Scrisoarea trebuie să aibă aproximativ 500 de cuvinte şi să fie în format pdf. Textul va fi redactat pe calculator în limba programului de studii (română, engleză sau franceză), folosind de preferință Times New Roman / Arial / Calibri de 12 pt cu o spațiere de 1 sau 1.5 rânduri. Această scrisoare trebuie să reflecte interesul candidatului pentru domeniul de studii, precum și adecvarea proiectului intelectual la profilul FSPUB. În cazul în care un candidat se înscrie la mai multe programe de studii, el va redacta câte o scrisoare pentru fiecare dintre acestea, în limba în care acesta funcționează. Este, deci, nevoie de câte un fișier pdfpentru fiecare scrisoare (dimensiunea unui fișier nu trebuie să depășească 1MB).
  2. Un formular completat online pe platforma dedicată admiterii. La finalizarea completării veți primi o confirmare via email, după care veţi putea vizualiza conținutul dosarului în contul dvs. creat pe platformă.

Completarea formularului nu înlocuiește, însă, procesul de admitere. Ulterior, va fi nevoie de adăugarea altor documente.

Aşadar, la momentul înscrierii, va fi nevoie de încărcarea pe platformă a unor documente (format pdf) suplimentare:

  1. In cazul în care ați susținut examenul de bacalaureat în anii trecuți: Diplomă de bacalaureat/act echivalent (față-verso – 2 fișiere separate, JPEG)
  2. Certificat de naștere (JPEG)
  3. Fotografie profil – tip carte de identitate(JPEG)
  4. Acte suplimentare justificative pentru situații speciale (olimpici, documente care să ateste schimbarea numelui, documente cu privire la situații sociale specifice, etc . JPEG)

Mai multe informații referitoare la admiterea la Facultatea de Ştiinţe Politice pot fi solicitate la  adresa: admitere2021@fspub.unibuc.ro

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere