Facultatea de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București organizează, în perioada 15 – 25 iulie, înscrieri la admiterea la programul de master Managementul Crizelor. Programul este dedicat persoanelor interesate de domeniul gestionării crizelor, acoperind atât specificul crizelor din domeniul public, cât și din mediul privat.

Înscrierile se desfășoară la sediul Facultății de Administrație și Afaceri cu sediul în Regina Elisabeta 4-12.

Mai multe detalii referitoare la admiterea la master în cadrul Facultăţii de Administraţie şi Afaceri pot fi consultate aici.

„Masterul Managementul Crizelor este singurul program de master interdisciplinar pe zona de managementul crizelor din România, acoperind domenii precum: gestionarea urgențelor civile, securitate națională, crizele de comunicare, precum și impactul economic al crizelor.” a declarat prof. univ. dr. Marian Zulean, Coordonator al Secțiunii Științe Sociale a ICUB (Institutul de Cercetări al Universității din București) și creatorul acestui program de master.

„Trăim într-o lume a crizelor și considerăm că abordarea interdisciplinară a acestora este de o importanță capitală. Crizele de astăzi trebuie privite și abordate din perspective multiple. Atât administrația publică, cât și firmele private, au nevoie de capital uman cu competențe solide în gestionarea crizelor. În acest context, sunt necesari specialiști care să abordeze pluridisciplinar crizele.” a continuat prof. univ. dr. Marian Zulean.

Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), se alătură pentru al doilea an corpului profesoral al masterului Managementul Crizelor de la Universitatea din București.  Dr. Arafat susține cursul Managementul situațiilor de urgență și a incidentelor cu multiple victime”.

„Noi  susținem învățământul superior din România și crearea unor specialiști cu un înalt nivel de pregătire în gestionarea situațiilor de urgență și a crizelor. În acest sens, avem mai multe proiecte educaționale cu instituții de învățământ din România. Colaborarea cu Universitatea din București am început-o în anul 2017 și are ca scop dezvoltarea acestui master interdisciplinar.” a precizat Dr. Raed Arafat.

Studiile realizate de universități de renume din Europa și SUA au demonstrat că, sub impactul tehnologiei și inteligenței artificiale, aproximativ 80% dintre profesiile actuale vor dispărea sau se vor schimba radical în următorii 20 de ani. Crize financiare, crize politice, crize teroriste, crize de comunicare, crize de management, crize umanitare, crize medicale, crize de mediu –  fără îndoială trăim într-o lume a crizelor. În acest context, considerăm că expertul în gestionarea crizelor este fără îndoiala un job al viitorului.