În perioada  martie – mai 2018, elevii de liceu care se pregătesc pentru admiterea la facultate vor avea ocazia să se informeze cu privire la oferta educațională a facultăților Universității din București pentru anul 2018 – 2019, în cadrul Zilelor Porților Deschise.

Prima facultate care a deschis seria de evenimente dedicate liceenilor este Facultatea de Geografie care, în perioada 12-28 martie 2018 prezintă în liceele din țară programele de studii și specializările aferente, modalitatea de admitere, precum și oportunitățile de voluntariat, în cadrul Caravanei Facultății. Mai multe informații pot fi consultate aici.

Următoarele facultăți care își deschid porțile sunt : Facultatea de Litere (26-28 martie 2018), Facultatea de Chimie (26-30 martie 2018), Facultatea de Istorie (26-30 martie 2018) și Facultatea de Administrație și Afaceri (26-30 martie 2018 și 2 – 18 mai 2018).

 

Facultatea de Litere organizează, în perioada 26–28 martie 2018, Zilele Porţilor Deschise, în sediul său din strada Edgar Quinet, nr. 5–7. Cu această ocazie, vor avea loc manifestări dedicate promovării programelor de studii ale facultății, care cuprind:
1. cursuri deschise;
2. vizite ghidate în Sala de Lectură a Bibliotecii Facultăţii de Litere;
3. discuţii cu profesorii, studenţii și masteranzii noștri;
4. o conferință „Valorile noastre” (invitat: prof. dr. Rodica Zafiu; moderator: prof. dr. Eugen Negrici), luni, 26 martie 2018, ora 18.00, amfiteatrul Odobescu (parter, aripa dreaptă).

Pentru mai multe informații accesați site-ul facultății.

 

Cadrele didactice din Facultatea de Chimie  vă invită să descoperiți Chimia prin vizite și lecții chiar în laboratoarele facultății, în perioada 26-30 martie 2018. Programul complet al Zielelor Porților Deschise la Facultatea de Chimie poate fi consultat aici.

Pentru informații suplimentare și programări vă rugăm să o contactați pe dna Lector dr. Adriana Urdă la adresa de email adriana.urda@chimie.unibuc.ro.

 

Tot între 26-30 martie 2018, porțile vor fi deschise și la Facultatea de Istorie (B-dul Regina Elisabeta nr. 4-12, sector 5, București.) , așteptându-i pe toți cei interesați de admitere la conferințe de prezentare a programelor de studiu oferite de facultate, cursuri la toate programele facultății deschise publicului și workshopuri organizate de cercurile studențești.

Vizitele în cadrul Facultății de Istorie pot fi programate la nr. de telefon 021.314.53.89 sau la adresele de e-mail: secretariat@istorie.unibuc.ro; contact@istorie.unibuc.ro.

Programul complet al evenimentelor este disponibil aici.

 

Activitățile Facultații de Administratie și Afaceri de prezentare a ofertei educaționale și de cercetare științifică dedicate elevilor din învăţământul liceal se vor desfășura la sediul facultății (B-dul Regina Elisabeta nr. 4 – 12, sector 3, București), sub forma unor prelegeri, demonstrații, ateliere de lucru, în perioada 26-30 martie 2018 și 2-18 mai 2018. Persoana de contact pentru programarea vizitelor cu grupurile de elevi este doamna conf. univ. dr. Camelia Cojocaru (e-mail:camelia.cojocaru@faa.unibuc.ro, telefon: 0723.927.651) .
Elevii pot vizita facultatea și alte perioade, în funcție de solicitările concrete al cadrelor didactice din liceele interesate.

Mai multe informații despre activitățiile desfășurate în cadrul Zilelor Porților Deschise la Facultatea de Administrație și Afaceri sunt disponibile aici.

 

Precizăm că elevii de liceu au acces liber la toate activitățile organizate de facultăți.

 

Aici poate fi consultat calendarul Zilelor Porților Deschise pentru fiecare facultate.