În perioada 12-18 aprilie 2021, Facultatea de Litere a Universității din București organizează online Zilele Porţilor Deschise.

Timp de o săptămână, elevii care se pregătesc pentru admiterea la facultate și cadrele didactice din mediul preuniversitar vor avea ocazia să se informeze cu privire la oferta educațională a Facultății de Litere a UB pentru anul universitar 20212022.

La aceste reuniuni, pe lângă cursuri deschise pentru diversele specializări, întâlniri cu scriitori români contemporani și prezentări ale ofertei educaționale, liceenii vor putea afla detalii despre noutăţile admiterii de la Litere, despre profesori de elită, burse, cămine şi, în general, despre tot ceea ce configurează profilul vieţii de student la programele existente.

Pe lângă cursuri de literatură și morfologie, ideologii politice contemporane, Dreptul Uniunii Europene, comunicare și Relații Publice, etnologie, organizatorii au pregătit participanților o întâlnire online cu poeta Svetlana Cârstean, pe marginea volumului Sînt alta (Editura Nemira, 2020) și o reuniune cu scriitoarea Andreea Răsuceanu, autoarea volumului Bucureștiul lui Mircea Eliade (Editura Humanitas, 2013).

Viitorii studenți pot lua parte și la lansarea albumului de fotografii digitale ale studenților și masteranzilor de la Comunicare și Relații Publice (zi și IFR) și Consultanță și Expertiză în PublicitateMasca. Identitate și reprezentare și pot să inițieze discuții despre viața de student la Litere cu voluntarii Asociației Studenților de la Litere.

Programul integral al ediției din 2021 al Zilelor Porților Deschise la Facultatea de Litere poate fi consultat aici.

Înscriere online la evenimente

Cadrele didactice care doresc să participe, împreună cu elevii lor, la acest eveniment sunt rugate să trimită un e-mail, până joi, 8 aprilie 2021, la adresa pr@litere.ro, în care să specifice ziua, cursul / cursurile selectate, numărul de elevi participanţi, numele profesorului însoțitor și colegiul/liceul din care provin.

„Vă aşteptăm cu bucurie să descoperiți câteva dintre motivele pentru care sloganul nostru – Numele mari se formează cu Litere! – este adevărat”, este mesajul organizatorilor pentru participanți.

Mai multe informații despre oferta educațională a Facultății de Litere a UB pot fi accesate atât pe site-ul oficial al facultății, cât și pe pagina admitere.unibuc.roaici.

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere