În perioada 20 februarie – 5 iunie 2021, Facultatea de Istorie a Universității din București în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România – filiala București (SSIR) organizează cursuri de pregătire pentru bacalaureat ISTORIE adresate tuturor elevilor de clasa a XII-a.

Cursurile sunt gratuite, se vor desfășura online și vor fi transmise pe pagina de Facebook a Facultății de  Istorie, între orele 10:00-12:30. Ședințele de pregătire vor fi susținute de profesori de elită din învățământul istoric preuniversitar și profesori ai Facultății de Istorie și vor fi preluate și pe pagina de Facebook a Universității din București.

20 februarie 2020 – 9:30, data și ora cursului introductiv

Prima întâlnire va avea loc în data de 20 februarie 2021, când vor fi prezentați membrii echipei implicate în susținerea acestui proiect. De asemenea, profesorul Corneliu Riegler de la Colegiul Național George Coșbuc va realiza o prezentare interactivă, cu suport video, a modului în care trebuie tratate subiectele în cadrul examenului de bacalaureat.

În cadrul fiecărei întâlniri, elevii vor asista la o prelegere teoretică și vor fi apoi prezentate variante/modele de teste pentru bacalaureat.

Calendarul programului de pregătire poate fi consultat aici. Pe site-ul și pe pagina de Facebook a Facultății de Istorie vor fi postate informații actualizate. De asemenea, mai multe detalii pot fi obținute de la conf. univ. dr. Florentina Nițu, decanul Facultății de Istorie a UB, la adresele de mail florentina.nitu@istorie.unibuc.ro și secretariat@istorie.unibuc.ro.

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere