Cele 19 facultăți ale Universității din Bucureşti îşi aşteaptă, începând de astăzi şi până pe 30 septembrie 2020, candidații la admiterea pentru ciclurile de licenţă, master și doctorat.

Având în vedere situația actuală generată de evoluția COVID-19, procesul de admitere 2020 la programele de studii ale UB a fost adaptat. Majoritatea facultăților oferă candidaţilor posibilitatea depunerii actelor necesare înscrierii şi online, prin completarea unui formular și încărcarea documentelor solicitate. Fiecare facultate va afișa pe site-ul propriu formularul de înscriere.

Facultățile care organizează admitere în sesiunea de toamnă pentru studiile de licență sunt Administrație și Afaceri, Biologie, Chimie, Filosofie, Fizică, Geografie, Geologie și Geofizică, Istorie, Jurnalism și Științele Comunicării, Litere, Matematică și Informatică, Științe Politice, Teologie Baptistă, Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” și Teologie Romano-Catolică. Calendarul de înscriere poate fi accesat aici.

Modalităţile de admitere pentru studiile universitare de licență şi master au rămas aceleaşi ca cele din sesiunea iulie 2020. Informații detaliate cu privire la desfășurarea concursului de admitere și la modalitatea de selecție pot fi consultate pe site-urile facultăților. Lista completă a facultăților UniBuc pot fi accesată aici.

Nu în ultimul rând, școlile doctorale din cadrul Universității din București își deschid și ele porțile absolvenților de master pentru admiterea la studiile doctorale. Astfel, până pe 20 septembrie 2020, cele 21 de școli doctorale își așteaptă candidații să se înscrie și să susțină concursul de admitere. Astfel, în ceea ce privește admiterea la studiile universitare de doctorat, UniBuc scoate la concurs un număr total de 731 de locuri. Dintre acestea, 350 sunt locuri la buget și alte 381 de locuri la taxă. Mai multe informații despre admiterea la studii universitare de doctorat pot fi consultate pe site-ul www.doctorat.unibuc.ro.

Candidații care vor opta pentru înscrierea online la concursul de admitere la una dintre cele 19 facultăți ale Universității din București beneficiază de o reducere de 25% din taxa de înscriere. Aceștia pot achita şi online taxa de înscriere accesând platforma online www.po.unibuc.ro.

Mai multe informații cu privire la procesul de admitere organizat în cadrul Universității din București pot fi consultate în Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2020 pentru studii universitare de licență, disponibilă aici. Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2020 pentru studii universitare de master poate fi consultată aici.

Universitatea din București va actualiza şi va comunica  în mod constant informațiile cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: www.admitere.unibuc.ro și pe conturile de Facebook, Instagram și YouTube.

În plus, candidații sunt sfătuiți ca, în funcție de opțiuni, să urmărească și website-urile sau paginile de pe conturile de socializare ale facultății/facultăților care îi interesează, pentru a fi la curent cu informațiile utile privitoare la admitere.

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere