- SECŢIUNE ACCESIBILIZATĂ PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂŢI DE VEDERE
În perioada 9-11 septembrie 2024, Facultatea de Biologie din cadrul Universității din București organizează o nouă sesiune de înscrieri pentru programele masterat pe care le oferă.
Candidații au la dispoziție 14 locuri la buget și alte 265 de locuri cu taxă la cele zece programe de studii de masterat.
„Ești pasionat de științele vieții și vrei să aprofundezi cunoștințele în biologie? Programele noastre de masterat sunt exact ceea ce cauți! Nu rata șansa de a-ți transforma pasiunea în profesie. Te așteptăm să faci parte din comunitatea noastră academică! Alege excelența!”, este mesajul transmis de Facultatea de Biologie a UB.
Programele de master oferite sunt orientate spre formarea profesională și academică în domenii esențiale pentru societatea modernă. De la Biologie Medicală la Biochimie și Biologie Moleculară, fiecare program este conceput pentru a oferi competențe și abilități aplicabile în cercetare, diagnostic, analiză și inovare.
Pentru studiile universitare de masterat, programul Biologie Medicală propune candidaților 3 locuri la buget și 26 locuri cu taxă; programul Neurobiologie, 1 loc la buget și 30 locuri cu taxă; programul Biochimie și Biologie Moleculară, 2 locuri la buget și 31 locuri cu taxă; programul Biochimie Clinică Aplicată, 2 locuri la buget și 32 locuri cu taxă.
De asemenea, candidații mai au la dispoziție 21 locuri cu taxă la programul Genetică Aplicată și Biotehnologii; 2 locuri la buget și 16 locuri la taxă la programul Microbiologie aplicată și imunologie și 17 locuri cu taxă la programul Laborator medical.
Totodată, pentru sesiunea de toamnă a UB, pentru studiile universitare de masterat, programul Bioinformatică medicală propune candidaților 32 de locuri cu taxă; programul Applied bioinformatics for life science, 30 locuri la taxă, iar programul Managementul Integrat al Capitalului Natural, 4 locuri la buget și 30 locuri cu taxă.
Pentru programele de masterat ale Facultății de Biologie a UB, probele de admitere au loc în perioada 13-16 septembrie 2024, urmând ca rezultatele preliminare să fie afișate miercuri, 18 septembrie 2024, iar cele finale, luni, 23 septembrie 2024.
Absolvenții acestor mastere se bucură de o rată de angajabilitate de 100% datorită pregătirii riguroase și a colaborărilor cu institute de cercetare, spitale și laboratoare private și de stat, dar și cu alte instituții.
Mai mult, programele de master în Știința Mediului și Biologie contribuie direct la formarea de specialiști capabili să înțeleagă și să soluționeze problemele complexe ale mediului, asigurând o dezvoltare sustenabilă și protejarea biodiversității.
Mai multe detalii cu privire la programele de studii masterale oferite de Facultatea de Biologie a Universității din București, dar și detalii cu privire la procesul de admitere, pot fi consultate pe site-ul www.bio.unibuc.ro.