UB se menține și în 2020 printre cele mai importante universități din lume, conform ediției din acest an a „Times Higher Education University Impact Rankings”

Clasamentul mondial al universităților după impactul avut în societate conform obiectivelor ONU plasează Universitatea din București în top 300, confirmând astfel că eforturile depuse de UB pentru conturarea unei democrații autentice și pentru consolidarea spiritului critic și a implicării civice a membrilor societății noastre și-au atins obiectivele propuse.

Astfel, Universitatea din București se situează în marja 201-300 în ediția din 2020 a clasamentului general „Times Higher Education University Impact Rankings” și pe primul loc în România, alături de Academia de Studii Economice.

Prezentă pentru al doilea an consecutiv în clasamentul realizat de THE, Universitatea din București, parte a Alianței Universitare Civice Europene – CIVIS, își propune să devină un spațiu al educației responsabile și al acțiunii cetățenești, abordând provocările societale majore ale secolului XXI, pornind chiar de la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă definite de ONU. De altfel, întreg proiectul Universității Civice Europene urmărește promovarea unei abordări bazate pe competitivitate, centrată pe elementele componente ale triunghiului cunoașterii: educația, cercetarea și inovarea. Nu în ultimul rând, a fi o universitate civică înseamnă a acționa atât la nivel local, cât și la nivel global.

Rezultatul obținut de Universitatea din București la ediția din 2020 a „Times Higher Education University Impact Rankings” se datorează rezultatelor înregistrate în sfera parteneriatelor pentru obiective, a promovării păcii, justiției și instituțiilor puternice, a muncii decente și a creșterii economice sustenabile, precum și a egalității de gen.

THE Impact Ranking evidențiază performanța globală a 766 de universități din 85 de țări în raport cu cele 17 obiective de dezvoltare sustenabilă ONU (SDE –Sustainable Development Goals). Potrivit metodologiei rankingului, indicatorii utilizați sunt calibrați pentru a furniza informații cuprinzătoare și relevante în domenii ample, cu impact social. Rezultate instituționale pot fi observate pentru fiecare obiectiv in parte, dar clasamentul general ia în considerare, alături de obiectivul 17 (parteneriate pentru obiective) care contribuie în proporție de 22% la scorul final, alte 3 obiective, la care universitatea a înregistrat cele mai bune rezultate, fiecare în proporție de 26%. Ca urmare, punctajul final este construit la fiecare universitate în mod diferit, în funcție de demersurile institutionale și impacul acestora. Detalii privind modul de stabilire a prezenței universităților în acest clasament pot fi consultate aici.

Cu peste 34.000 de studenți înscriși anual, UniBuc se numără printre liderii învățământului superior din România și Europa de Est. Devotați dezvoltării elitelor profesionale și promovării excelenței, oferim anual peste 350 de programe de licență, masterat, doctorat, cercetare și dezvoltare continuă. Strategia noastră, centrată în jurul cercetării și internaționalizării educației, se concretizează atât în programele de studiu, cât și în cele peste 500 de grupuri, centre și programe de cercetare naționale și internaționale, alături de o rețea vastă de parteneriate strategice cu instituții de învățământ prestigioase din Europa și din străinătate.

Pentru #admiterea2020, Universitatea din București propune candidațior peste 19.000 de locuri, dintre care peste 10.700 la studiile universitare de licenţă și peste 8.400 la studiile universitare de master. Persoanele interesate de #admiterea2020 la facultăţile Universităţii din Bucureşti pot consulta site-ul admitere.unibuc.ro pentru a fi la curent cu ultimele informaţii şi noutăţi.

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere