Peste 18.400 de locuri în sesiunea iulie puse la dispoziția absolvenţilor la admiterea pentru studiile de licenţă şi master

Universitatea din Bucureşti îşi aşteaptă, începând de astăzi şi până pe 30 iulie, candidaţii la admiterea pentru ciclurile de licenţă şi master. Absolvenţii de bacalaureat şi de licenţă se pot înscrie la concursul de admitere organizat în cele 19 facultăţi ale UniBuc.

Pentru admiterea din acest an la studii universitare de licență, Universitatea din București pune la dispoziția candidaților un număr total de peste 10.500 de locuri, dintre care 4.350 de locuri la buget și alte aproape 6.200 de locuri la taxă. Numărul de locuri la buget repartizat pe facultăți, pentru studii universitare de licență, poate fi consultat aici.

Pentru studii universitare de master, Universitatea din București scoate la concurs în acest an  un număr total de peste 7.900 de locuri la toate cele 19 facultăți ale sale, dintre care 2.950 de locuri la buget și alte peste 4.900 de locuri la taxă. Aici puteți consulta numărul de locuri la buget repartizat pentru studii universitare de masterat.

În ceea ce privește modalitatea de admitere, menționăm că, potrivit autonomiei de care se bucură, fiecare facultate a decis asupra propriei forme de concurs. Astfel, se pot distinge patru forme de admitere: admitere pe bază de examen, admitere pe baza mediei de bacalaureat și eseu motivațional, admitere pe baza unei formule mixte și admitere pe baza mediei de la bacalaureat. În continuare puteți găsi informații cu privire la modalitatea de admitere, stabilită de consiliile facultăților Universității din București:

Pentru candidații la admiterea din acest an, Universitatea din București oferă o serie de facilități, precum achitarea online a taxei de înscriere, cazare gratuită în căminele proprii, dar și acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”.

Absolvenții de liceu pot achita taxa de înscriere online, prin completarea formularului disponibil la adresa: www.po.unibuc.ro. Posibilitatea achitării online a taxei vine să completeze modalitățile tradiționale de plată: prin numerar, la casieriile facultăților Universității din București sau prin ordin de plată. Cei care optează pentru achitarea online a taxei de înscriere vor include în dosarul de înscriere, alături de celelalte acte necesare, dovada confirmării plății, primită pe e-mail.

Înscrierea la admitere se face la sediile facultăților Universității din București (mai multe informații referitoare la datele de contact ale facultăților pot fi consultate aici), dar şi online la:

Pentru al treilea an consecutiv, UB oferă cazare gratuită candidaților în perioada admiterii, în căminul „Grozăvești B”, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți. Cazarea va fi posibilă, atât pentru candidat, cât şi pentru însoţitorul acestuia, în baza prezentării, la administrația căminului, a legitimației de concurs și a actului de identitate. Mai multe informații despre cazare pot fi solicitate la nr. de telefon: 0213077328 / 0213077330 sau pe adresa de e-mail: cazare@rectorat.unibuc.ro.

Mai mult, absolvenții de liceu, candidați la admiterea 2019 la Universitatea din București, beneficiază și de acces gratuit alături de alte trei persoane în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”. Grădina Botanică a Universității din București poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 8-30 iulie 2019, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației de participant la concursul de admitere la Universitatea din București.

Potrivit calendarului stabilit de Senatul UB, data limită pentru înscrierea la facultățile Universității din București este 30 iulie 2019, iar ultimele rezultate ale examenelor de admitere se vor afișa la data de 31 iulie 2019.

Aici puteți consulta Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2019 pentru studii universitare de licență și aici, pentru studii universitare de masterat.

Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: www.admitere.unibuc.ro și pe conturile de Facebook Universitatea din București și Instagram Universitatea din București.