Universitatea din București propune candidaților la admiterea din acest an peste 10.700 de locuri la studiile universitare de licenţă, din care 5.493 la buget şi  aproximativ 5.260 de locuri la taxă. Numărul de locuri propus, la buget şi taxă, repartizat pe facultăți, pentru studii universitare de licență, poate fi consultat aici.

Pentru studii universitare de master, Universitatea din București propune pentru anul 2020  un număr total de peste 8.400 de locuri la toate cele 19 facultăți ale sale, dintre care 4.083 de locuri la buget și alte peste 4.300 de locuri la taxă. Aici puteți consulta numărul de locuri la buget şi taxă, repartizat pe facultăţi, pentru studii universitare de masterat.

Concursul de admitere la facultățile Universității din București se desfășoară în perioada 1-30 iulie 2020, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2020.

Este important de precizat faptul că fiecare facultate are propriul calendar, cuprins în perioada mai sus-menționată. Datele vor fi afişate pe website-urile facultăților.

În ceea ce priveşte modalitatea de admitere în cadrul Universităţii din Bucureşti, există, în funcţie de facultate, patru forme de admitere: admitere pe bază de examen; admitere pe baza mediei de bacalaureat și eseu motivațional; admitere pe baza unei formule mixte; admitere pe baza mediei de la bacalaureat. În continuare puteți găsi informații cu privire la modalitatea de admitere, stabilită de consiliile facultăților Universității din București:

În plus, Universitatea din București vine în întâmpinarea candidaților la concursul de admitere şi a elevilor de liceu care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat prin organizarea de lecţii gratuite de pregătire oferite de profesorii UB.

Astfel, Facultatea de Istorie continuă şi anul acesta cursurile gratuite de pregătire pentru elevii de clasa a XII-a care vor susţine proba de Istorie la examenul de Bacalaureat 2020. Cursurile au loc în zilele de sâmbătă, în Amfiteatrul „N. Iorga” al facultății (B-dul. Regina Elisabeta, nr. 4-12) și sunt susținute de profesori de elită din învățământul istoric preuniversitar și profesori ai Facultății de Istorie. În cadrul fiecărei întâlniri, elevii asistă la o prelegere teoretică și lucrează apoi pe modele de teste pentru bacalaureat. Mai multe detalii pot fi consultate aici.

Totodată, și profesorii Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării oferă meditații online gratuite candidaților la admitere. Elevii şi toţi cei interesaţi au oportunitatea de a beneficia de meditații online chiar cu viitorii lor profesori, pe pagina de Facebook, în cadrul unui grup dedicat, accesibil aici.

Lecţii de pregătire gratuite pentru candidaţii la #admiterea2020 sunt oferite şi la Facultatea de Matematică şi Informatică a UniBuc. Informaţii suplimentare sunt disponibile aici.

Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2020 pentru studii universitare de licență poate fi consultată aici, iar Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2020 pentru studii universitare de master este disponibilă aici.

Toţi cei interesaţi de Admiterea 2020 la facultăţile Universităţii din Bucureşti pot consulta site-ul admitere.unibuc.ro pentru a fi la curent cu ultimele informaţii şi noutăţi.

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere