Universitatea din București răspunde prezent și la ediția de toamnă a celui mai mare târg internațional de universități  din Sud-Estul Europei – RIUF, desfășurată online joi, 29 octombrie 2020. Toți cei interesați de admiterea la UB sunt așteptați la standul virtual al universității, acolo unde vor primi informații cu privire la specificul fiecărui program de studiu, la modalitățile de admitere și la oportunitățile de carieră.

Astfel, în intervalul 12:00-18:00, reprezentanții Universității din inima Bucureștiului vor răspunde curiozităților potențialilor candidați la sesiunea de #admitere2021, le vor oferi acestora informații despre #viațadestudent la Universitatea din București și le vor prezenta oferta educațională a celor 19 facultăți ale UB: 97 de programe de licență, 215 programe de master și 22 de Școli Doctorale.

Evenimentul este gratuit, iar înscrierile se pot face aici.

În plus, pe platforma pusă la dispoziție de organizatori, participanții pot dialoga cu reprezentanții universităților prin apeluri video sau chat-uri online, pot descărca materiale sau resurse cu informații despre domeniile de studiu pe care vor să le urmeze, pot participa la webinarii în care sunt prezentate programe de licență și masterat, direct din fața propriului lor ecran și pot primi oferte educaționale personalizate. Ulterior evenimentului, toate resursele informaționale vor rămâne la dispoziția participanților pe o perioadă de încă 30 de zile.

De altfel, prezența standului UB la evenimentul din 29 octombrie 2020 vine ca urmare a celor peste 2.000 de vizite de care s-a bucurat acesta la ediția din primăvară a RIUF Virtual, când viitorii studenți au vrut să afle informații suplimentare despre criteriile și mediile de admitere din anii precedenți, despre oportunitățile de carieră pe care le au după finalizarea studiilor, despre conținutul și utilitatea modulului psihopedagogic, dar și despre paleta de activități extracurriculare de care dispun pe parcursul studiilor sau despre programele Erasmus.

Aftermovie-ul oficial al ediției de primăvară a RIUF Virtual este disponibil pe canalul oficial de YouTube al Universității din București și poate fi accesat aici.

O noutate a edițiilor RIUF desfășurate online este oferită de realizarea unor testimoniale video, în care studenții voluntari de la edițiile anterioare ale târgului își împărtășesc experiențele avute și le prezintă potențialilor oportunitățile unei studenții la UB.

Nu în ultimul rând, te așteaptă sesiuni de discuții și ateliere practice pentru dezvoltarea personală și profesională în cadrul conferinței YouForum.

De 15 ani, RIUF – The Romanian International University Fair, cel mai mare târg internațional de universități din Europa de Sud Est, este locul în care peste 220.000 de elevi, studenți, profesori și părinți au ajuns față în față cu reprezentanții a peste 150 de universități din întreaga lume. După o primă ediție virtuală cu peste 7.500 de participanți, pe 29 octombrie 2020, organizatorii RIUF au pregătit o nouă ediție 100% online la care persoanele interesate pot interacționa live cu reprezentanții a peste 60 de universități și instituții educaționale.

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere