• +4 021 305 97 30
  • office@g.unibuc.ro
  • Șoseaua Panduri, nr. 90, București
Știri
Start pentru sesiunea de toamnă a admiterii la Universitatea din București

Start pentru sesiunea de toamnă a admiterii la Universitatea din București

Aproape 8.000 de locuri scoase la concurs pentru programele de licență, masterat și doctorat

Cu aproape 8.000 de locuri scoase la concurs, cele 19 facultăți ale Universității din București își așteaptă, până pe 23 septembrie, candidații la sesiunea de toamnă a admiterii 2022.

Data limită de afișare a rezultatelor este 25 septembrie 2022, iar fiecare facultate are propriul calendar de admitere, cuprins în această perioadă. Mai multe detalii cu privire la sesiunea de admitere septembrie 2022 la Universitatea din București pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă celor interesați să studieze la una dintre cele 19 facultăți un număr de peste 300 de locuri bugetate și peste 2.300 de locuri cu taxă.

Pentru studiile de masterat, UB pune la dispoziție aproape 700 de locuri bugetate și peste 4.000 de locuri cu taxă. Menționăm că 33 de locuri sunt alocate candidaților care își doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de masterat didactic derulate de Universitatea din București.

Primul domeniu de studii de doctorat în Asistență socială acreditat în România, școlarizat de Universitatea din București

În ceea ce privește studiile de doctorat, cele 18 școli doctorale ale Universității din București scot la concurs peste 300 de locuri bugetate și peste 300 de locuri cu taxă pentru sesiunea de toamnă a admiterii 2022.

Pe lângă domeniile deja consacrate școlarizate la nivelul Universității din București, Școala Doctorală de Sociologie a Facultății de Sociologie și Asistență Socială va organiza admitere, pentru anul 2022-2023, la primul domeniu de studii universitare de doctorat în Asistență socială acreditat în România.

De altfel, pentru sesiunea de toamnă a admiterii din 2022, Universitatea din București oferă și două programe de studii de licență noi, dezvoltate ca răspuns la dinamica socio-economică actuală și la provocările viitorului. Este vorba despre Geografia turismului (la Facultatea de Geografie, filiala Focșani) și Robotică (program comun al Facultății de Fizică și al Facultății de Matematică și Informatică).

Cele 19 facultăți ale Universității din București oferă candidaților un proces de admitere mixt – online și offline. Informații detaliate despre modalitățile de admitere la studiile de licență ale celor 19 facultăți pot fi consultate aici. În ceea ce privește programele de masterat din oferta educațională a Universității din București, modalitățile de admitere pot fi accesate aici, iar detalii cu privire la școlile doctorale ale UB pot fi consultate aici.

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București oferă posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa http://po.unibuc.ro.

De asemenea, Universitatea din București asigură candidaților, pe perioada admiterii, cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți. Cazarea se va face la Căminul D Grozăvești (Splaiul Independenței nr. 204) și va fi posibilă în baza prezentării, la administrația căminului, a legitimației de concurs și a actului de identitate.

Nu în ultimul rând, candidații pot beneficia, alături de alte trei persoane, și de acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București, zilnic, până pe 23 septembrie 2022, în intervalul orar 8:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației de participant la concursul de admitere.

Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: admitere.unibuc.ro și pe conturile de FacebookInstagram și YouTube.

În plus, candidații sunt sfătuiți ca, în funcție de opțiuni, să urmărească atât website-urile, cât și paginile de pe conturile de socializare ale facultății/facultăților care îi interesează, pentru a fi la curent cu informațiile utile privitoare la admitere.