Pentru admiterea din 2022 – sesiunile iulie și septembrie – Universitatea din București propune câteva programe de studiu noi, dezvoltate ca răspuns la dinamica socio-economică actuală și la provocările viitorului.

Este vorba despre programele de licență Psihologie – Științe cognitive (la Facultatea de Psihologie și Științele Educației), Geografia turismului (la Facultatea de Geografie, filiala Focșani, în sesiunea de toamnă) și Robotică (program comun al Facultății de Fizică și al Facultății de Matematică și Informatică, în sesiunea de toamnă), precum și de programele de master Psihologie: Psihoterapie focalizată pe emoții și Psihologie: Terapii cognitiv- comportamentale (la Facultatea de Psihologie și Științele Educației).

Nu în ultimul rând, Școala Doctorală de Sociologie a Facultății de Sociologie și Asistență Socială va organiza admitere, pentru anul 2022-2023, la primul domeniu de studii universitare de doctorat în Asistență socială acreditat în România.

Amintim că pentru programele de licență și master, concursul de admitere la facultățile Universității din București – sesiunea de vară – se desfășoară pe tot parcursul lunii iulie 2022, iar data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2022. Precizăm că fiecare facultate are propriul calendar, iar datele pot fi consultate de toți cei interesați pe website-urile facultăților.

Pentru studiile de licență, Universitatea din București oferă celor interesați să studieze la una dintre cele 19 facultăți un număr de 4.459 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidații la studii de master, UB pune la dispoziție 3.250 de locuri bugetate.

Mai multe detalii cu privire la numărul de locuri bugetate scoase la concurs de fiecare facultate sunt disponibile în documentul de aici (pentru licență) și în documentul de aici (pentru master).

În plus, candidații la admiterea 2022 la Universitatea din București beneficiază de acces gratuit în Grădina Botanică „D. Brandza” a UB și de trei nopți de cazare gratuită. Despre cele două oportunități puteți citi mai multe în materialele disponibile aici și aici.

Detalii complete și actualizate cu privire la procesul de admitere la Universitatea din București pot fi consultate pe https://admitere.unibuc.ro.

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere