Prezentare a Masteratului de Studii Est – Asiatice la „Zilele Porţilor Deschise”

Marţi, 9 aprilie 2013, în cadrul evenimentului „Zilele Porţilor Deschise” la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, Departamentul de Limbi și Literaturi Orientale organizează o prezentare a Masteratului de Studii Est – Asiatice (China, Coreea, Japonia).

Înfiinţat în 2005, Masteratul de Studii Est – Asiatice constituie o premieră, nu numai la nivelul secţiilor de limba chineză, japoneză şi coreeană din cadrul Departamentului de Limbi Orientale care îl organizează, ci şi la nivelul studiilor de orientalistică din România. Acest masterat răspunde aşteptării absolvenţilor de chineză, japoneză şi coreană, precum şi a unor absolvenţi de la facultăţile de istorie, ştiinţe sociale, filozofie, psihologie, comunicare sau arte care doresc să-şi orienteze specializarea spre această zonă a Orientului Îndepărtat.

Programa cuprinde cursuri în domeniile antropologie şi mentalităţi, societate contemporană, scriere ideografică, teoria traducerii, cultură populară şi cultură urbană, istorie modernă, comunicare de business și hermeneutică.

Colectivul cadrelor didactice este format atât din specialişti români, cât şi din cadre didactice din centre universitare din Europa şi Asia. Periodic, au loc prelegeri, conferinţe sau ateliere susţinute de invitaţi din România sau din străinătate (profesori invitaţi din Europa prin programul Erasmus sau profesori din Japonia, China şi Coreea).

Masteratul de Studii Est – Asiatice are colaborări cu universităţi din Japonia, China şi Coreea, cu ambasadele celor trei ţări şi alte instituţii internaţionale.

Masteranzii pot obţine burse de studiu în Japonia, China, Coreea sau burse Erasmus în Europa.

Prezentarea masteratului de Studii Est – Asiatice la „Zilele Porţilor Deschise” va avea loc începând cu ora 16:00, în amfiteatrul Puşkin al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (Str. Pitar Moș, nr. 7 – 13).

Top