Poți deveni cine vrei la UB

Poți deveni cine vrei la UB

Facultatea de Administrație și Afaceri

Visezi ca într-o zi să ai propria afacere sau să ajungi manager într-o corporație? Crezi că angajarea la stat îți va oferi o stabilitate a carierei? Ai spirit organizatoric și reții toate detaliile care contează? Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București îți ușurează drumul spre realizarea planurilor tale de carieră.

Facultatea de Biologie

Vrei să afli mai multe despre procesul de identificare a ADN-ului și ce înseamnă amprentele? Thrillerele sau documentarele despre mutații genetice te fascinează și ai vrea afli mai multe despre genetică? Îți plac animalele și ai vrea să știi mai multe despre structura lor? Facultatea de Biologie te specializează în aceste domenii.

Facultatea de Chimie

Vrei să lucrezi într-o firmă de cosmetice sau să fii inspector într-un laborator antidrog? Ai aflat că în industria farmaceutică se câștigă bine? Îți plac foarte mult cosmeticele dar ai vrea să știi mai multe informații despre beneficiile, sau dimpotrivă dezavantajele ingredientelor? Ești preocupat de problematica protejării mediului, te-ai implicat în proiecte de voluntariat și îți surâde ideea de a lucra în firme care se ocupă de reciclarea deșeurilor și protejarea mediului înconjurător? În prag de admitere Facultatea de Chimie te așteaptă cu o ofertă de studii pliată pe nevoile tale de dezvoltare a carierei.

Facultatea de Drept

Părinții te visează avocat? Și de ce să nu le faci o bucurie. Facultatea de Drept este cea mai cunoscută instituție de învățământ juridic superior din România. Ca absolvent al Facultăţii de Drept, vei putea lucra în domeniul juridic ca judecător, procuror, avocat, magistrat, criminalist, grefier, executor judecătoresc etc., în domeniul economico-financiar, în relaţiile internaţionale, în domeniul administrativ, în domeniul diplomatic, în cadrul instituţiilor Uniunii Europene, în învăţământ, etc.

Facultatea de Fizică

Te-ai întrebat vreodată cum funcționează … orice!? De ce avem sute de sateliți în jurul Pământului sau de ce strălucesc stelele? Știai că, de fapt, la Geneva nu se pregătește sfârșitul lumii, ci doar aflarea începuturilor ei? Facultatea de Fizică îți propune să experimentezi majoritatea domeniilor fizicii în mijlocul celor mai bune laboratoare și te invită să îți aduci propria ta contribuție la evoluția științei.

Facultatea de Filosofie

Știai că de-a lungul istoriei marile idei filosofice și filosofii de renume și-au adus contribuția la modernizarea și accelerarea evoluției unei societăți sau chiar a mentalității umane la nivel global? Ți-a plăcut filosofia încă de la primele ore din liceu dar părinții îți spun că „meseria de filosof” nu e de viitor? „Iți e foarte ușor să dai rezultate intr-un job de business analyst cand vii din facultate cu o capacitate de analiză și cu o gandire critică deja formate“, afirmă Cătălina Ion, absolvent al Facultăţii de Filosofie, actual angajată ca business process analyst. Specializările și conținutul cursurilor Facultății de Filosofie te ajută să le demonstrezi părinților contrariul. Absolvenții facultății lucrează azi în mass-media, în business, în relații-publice, în instituții europene sau în învățământ.

Facultatea de Geografie

Îți place să călătorești? Ești la curent cu tot ce înseamnă problemele legate de mediu și încălzirea globală? Știi că în instituțiile specializate sau firmele private de cartografie, topografie și cadastru se câștigă bine? Atunci Facultatea de Geografie este locul unde te poți specializa în domeniul de care ești atras.

Facultatea de Geologie și Geofizică

Citești articole și reviste sau urmărești documentare despre investigarea structurii Pământului și studiul cutremurelor sau despre modalități de exploatare a resurselor de energie, de apă și de minereuri? Facultatea de Geologie și Geofizică pregătește absolvenți specializați în studii geotehnice pentru construcții, reconstrucții ecologice, prospecțiuni geofizice, prospecțiuni și explorări pentru petrol și gaze, protecția mediului și conservarea naturii, managementul deșeurilor, educație și cercetare.

Facultatea de Istorie

Ne alegem adesea modele în viață care să ne ghideze. Acestea sunt cu atât mai semnificative cu cât au intrat în istorie. Ești pasionat de istorie? Reții ușor anii și zilele de naștere ale prietenilor? Știai că majoritatea politicienilor și diplomaților au o pregătire istorică sau chiar au absolvit o facultate de profil? Facultatea de Istorie te ajută să îți construiești un orizont istoric suficient de complex pentru a putea lucra în instituții ale administrației de stat sau în administrația publică, dar și ca istoric, bibilotecar sau consultat politic.

Facultatea de Litere

În timpul liber te relaxezi citind o carte. Ești la curent cu tot ce se întâmplă pe bloguri, Facebook și Twitter. Numele mari se formează cu Litere este sloganul facultății la care trebuie să te înscrii. Facultatea de Litere este cea mai veche facultate de profil din țară și pregătește absolvenți ce pot lucra în domenii diverse. Dintre acestea amintim: învățământ, relații publice și publicitate, diplomație, mass-media sau secretariat.

Facultatea de Limbi și Literaturi Străine

Cunoașterea unei limbi străine a devenit un atu la angajarea în orice domeniu. Facultatea de Limbi și Literaturi Străine pune la dispoziția candidaților o ofertă  de studii de licență, unică în țară, de învățare a 37 de limbi și literaturi străine. Avantajul tău va fi că nivelurile de studiu al limbilor străine se constituie de la începător la avansat.

Facultatea de Matematică și Informatică

Pentru tine, cifrele au reprezentat dintotdeauna o provocare. Treptat, aceasta s-a transformat într-o pasiune pentru matematică. Acum, la terminarea liceului, ai vrea ca matematica să fie aliatul tău pentru viitoarea profesie. Alege Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București. Chiar și în perioadă de criză, sondajele arată că în domeniul IT salariile nu au scăzut sub 1000 de euro pe lună.

Facultatea de Psihologie și Științele Educației

Îți place să ajuți oamenii cu nevoi speciale și te-ai implicat în proiecte ca voluntar. Îți dai seama ce caracter are un om din prima clipă în care interacționați. Afli lucruri interesante despre personalitatea ta atunci când parcurgi un chestionar pe care îl găsești într-o revistă. Te-ai întrebat adesea cum se fac aceste chestionare. Facultatea de Psihologie și Științele Educației vă pune la dispoziție o ofertă impresionantă de cursuri ce se pliază pe aptitudinile, interesele și nevoile voastre de dezvoltare personală.

Facultatea de Științe Politice

Te-ai săturat de circul politic de la televizor și nu mai înțelegi nimic. Ai vrea să fii măcar o zi în locul lor și să le arăți politicienilor care sunt adevăratele nevoi ale românilor. Ți-ar plăcea să devii consilier politic? Facultatea de Științe Politice specializează studenți pentru consultanță politică și mass-media, pentru a lucra în Administrația centrală și locală, în diplomație și instituții internaționale dar și pentru a-și construi o carieră academică. Mai mult, secțiile cu predare în limba franceză și în limba engleză lărgesc orizontul opțiunilor de angajare al studenților și în afara granițelor țării.

Facultatea de Sociologie și Asistență Socială

Ai un spirit de observație dezvoltat. Îți plac articolele și cărțile despre stil de viață, atitudine și interacțiune. Ești impresionat de obiceiurile oamenilor din diverse regiuni ale țării sau din străinătate. Problemele cu care se confruntă oamenii zi de zi: – sărăcie, șomaj, discriminare, dependență de droguri, – te sensibilizează. Ai vrea sa ajuți dar nu ai o specializare în acest sens? Cursurile (Comunicare și opinie publică, Managementul resurselor umane și marketing, Comunicarea televizuală, genurile și funcțiile televiziunii, Sociologia consumului, Sociologia emoțiilor, Sociologia corpului și analiza publicității) și specializările Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Sociologie, Antropologie și Asistență Socială) – îmbină utilul cu plăcutul și satisfac cerințele actuale ale angajatorilor.

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării

Visezi să lucrezi în radio sau televiziune. Îți dorești ca numele tău să apară în ziare sau reviste ca autor de articole și editoriale. Ești creativ și ți-ar plăcea să lucrezi în publicitate. Ai aflat că în PR se câștigă bine și că este o profesie în plină ascensiune în România dar și în străinătate. Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării este prima facultate de jurnalism și științele comunicării, înființată după 1989, ce specializează absolvenți ce pot activa în domenii precum: mass-media (radio, televiziune, ziare, reviste, agenții de presă); în agenții de publicitate; în domeniul relațiilor publice sau în departamente de comunicare.

Facultatea de Teologie Ortodoxă

Ești pasionat de pictura și arhitectura bisericească. Simți că trăiești într-o lume în care tinerii și-au pierdut reperele și valorile moralei creștine. Facultatea de Teologie Ortodoxă este opțiunea ta pentru o carieră stabilă ca profesor de religie, asistent social, preot, pictor de biserici, restaurator de biserici.

Facultatea de Teologie Romano-Catolică și Asistență Socială

Conștiința științifică are nevoie de conștiință morală pentru ca lumea în care trăim să continue să fie viabilă. Facultatea de Teologie Romano-Catolică și Asistență Socială urmărește să construiască o alternativă morală de rezolvare a problemelor sociale și de comunicare socială în spiritul valorilor creștine. Prin discursul practic (al cursurilor, al seminariilor, activităților științifice, al practicii de specialitate), facultatea urmărește să fundamenteze moral și științific interdependența dintre persoanele umane și societate.

Facultatea de Teologie Baptistă

Aparţii unei comunități de creștini evanghelici și ai vrea să dobândești cunoștințe, să dezvolți îndemânări practice necesare unor domenii ce implică procese de consiliere. Ești interesat de studiul teologiei. Facultatea de Teologie Baptistă pune la dispoziția candidaților programe de licență, masterat și doctorat adaptate nevoilor tale de dezvoltare sprituală.

Departamentul de Învățământ la Distanță – CREDIS

Ai absolvit un liceu de profil real sau vrei să te specializezi în IT pentru că știi că este o profesie căutată acum dar că va fi și în viitor. Ești pasionat de IT și lucrezi deja în domeniu. Simți nevoia unei specializări dar nu ai prea mult timp pentru studii. Departamentul de Învățământ la Distanță – CREDIS din cadrul Universității din București este soluția pentru dezvoltarea ta profesională.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Top