În perioada 8-9 aprilie 2020, Universitatea din București a participat la RIUF, cel mai mare târg internațional de universități din Sud-Estul Europei, care anul acesta s-a desfășurat exclusiv online.

În cadrul acestui eveniment, toți cei interesați de admiterea la Universitatea din București au fost așteptați la standul virtual al Universității, unde au primit informații privind specificul fiecărui program de studiu, modalitățile de admitere, dar și alte informații, chiar de la reprezentanții UB.

Interacțiunea la standul Universității din București s-a dovedit una extrem de dinamică, cu peste 2000 de vizite, în cadrul cărora elevii în ani terminali, dar și studenți interesați să-și continue studiile au cerut informații suplimentare cu privire la domeniile și programele puse la dispoziție de Universitatea din București.

Astfel, în cadrul primei ediții virtuale a RIUF elevii au dovedit un interes crescut cu privire la modalitățile de admitere și programele Universității din București, în special la Facultățile de Drept, Administrație și Afaceri, Matematică și Informatică, dar și Limbi și Literaturi Străine.

În mod concret, viitorii studenți au vrut să afle informații suplimentare despre criteriile și mediile de admitere din anii precedenți, despre oportunitățile de carieră pe care le au după finalizarea studiilor, despre conținutul și utilitatea modulului psihopedagogic, dar și despre paleta de activități extracurriculare de care dispun pe parcursul studiilor sau despre programele Erasmus. Totodată, participanții la târg s-au interesat și în legătură cu opțiunile de cazare şi şansa ocupării unui loc într-unul dintre căminele Universității din Bucureşti.

Faptul că elevii au fost extrem de interesați de Universitatea din București este dovedit și de numeroasele accesări ale paginilor pe rețelele sociale ale UB, cu mii de accesări ale paginilor de Facebook și Instagram ale UniBuc și cu mii de accesări ale anunțurilor puse de UB în grupurile virtuale a numeroase licee din țară.

O noutate a acestei ediții a constat în realizarea unor testimoniale video, în care studenții voluntari de la edițiile anterioare ale târgului și-au împărtășit experiențele avută, testimoniale care, la fel, s-au bucurat de un real succes pe platforma virtuală a evenimentului.

De asemenea, standul Universității din București poate fi accesat până pe data de 9 mai pe platforma virtuală RIUF, aici.

Pentru a vedea atmosfera acestei ediții virtuale a târgului RIUF, puteți urmări aftermovie-ul oficial al evenimentului de mai jos:

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere