Începând cu anul universitar 2020-2021, Departamentul de Educație Fizică și Sport al Universității din București își diversifică oferta educațională, adăugând în portofoliu și disciplina activități sportive nautice (caiac-canoe), care se va desfășura pe lacul Titan.

Anual, aproximativ 5.000 de studenți ai Universității din București pot opta pentru participarea săptămânală la una sau mai multe dintre disciplinele sportive cuprinse în oferta educațională DEFS, de la cele deja consecrate: baschet, fotbal, handbal, volei, la cele care nu se regăsesc în programa din învățământul preuniversitar: gimnastică aerobică, dans sportiv, fitness și culturism, dans popular, autoapărare, karate, gimnastică medicală, tenis, tenis de masă sau șah.

De asemnea, în ultimii ani, în cadrul Departamentului de Educație Fizică și Sport al UB a fost implementată o nouă disciplină – Activități sportive montane, în zona Sinaia și Predeal, studenții participanți având oportunitatea de a dobândi deprinderi din sfera sporturilor de iarnă (schi, snowboarding), precum și deprinderi specifice orientării turistice.

Pentru că esența activității sportive rămâne competiția, pentru toate disciplinele sportive există un calendar competițional, cei mai valoroși dintre studenții UB fiind cooptați în echipele reprezentative, care apără culorile Universității din București în diverse competiții universitare.

Astfel, în cadrul Universității din București, DEFS organizează două competiții de tradiție: Campionatul Bobocilor și Cupa Universității pe discipline sportive, în cadrul cărora studenții din toate facultățile se întrec între ei pentru câștigarea titlului de campion și a Cupei UB.

Nu în ultimul rând, un motiv de mândrie profesională pentru membrii colectivului DEFS îl reprezintă organizarea Crosului Universității din București, eveniment sportiv anual de mare anvergură, în sfera activităților extracurriculare, care angrenează în jur de 3.000 de participanți. Cu o vechime de 27 de ani, Crosul UB depășește cadrul unui simplu concurs, fiind mai degrabă o sărbătoare și o celebrare a bucuriei de mișcare, împărtășită de toți participanții: copii, elevi, studenți și veterani.

Mai multe detalii cu privire la activitățile desfășurate în cadrul Departamentului de Educație Fizică și Sport al UB pot fi găsite pe pagina de Facebook DEFS.

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere