Început de an universitar – Cursurile programului de masterat OPEN MIND

OPEN MIND, program de masterat în ştiinţe cognitive la Universitatea din Bucureşti, anunță lista cursurilor și programul pentru primul semestrul al anului universitar 2012-2013.

OPEN MIND este o iniţiativă instituţională a Universităţii din Bucureşti care îmbină studii masterale şi cercetare avansată în domeniul vast al ştiinţelor cognitive. Activitatea şcolii se va concretiza pe două linii de acţiune: o axă de predare, destinată absolvenţilor de nivel licenţă, care implică cursuri, seminarii şi activitate individuală, conducând la un program de masterat în Ştiinţe Cognitive; o axă de comunicare ştiinţifică, deschisă unei audienţe mai largi formată din cercetători, profesori, studenţi şi publicului larg şi constând în workshopuri centrate pe o problematică intensă prin care să se exploreze temele ştiinţifice importante şi care prezintă interes pedagogic în domeniul ştiinţelor cognitive dintr-o varietate de discipline.

Studenţii care vor urma acest program de masterat vor putea participa la workshopuri pentru a obţine puncte de credit şi pentru a finaliza programul de masterat.

OPEN MIND îşi va concentra eforturile pe ambele axe descrise anterior pentru a acoperi teme noi şi importante care depăşesc nucleul tradiţional al ştiinţelor cognitive şi pentru a atinge domenii interesante ca psihologia dezvoltării, comparativă şi evoluţionară, lingvistică cognitivă şi pragmatică, neuroştiinţă socială şi neuropsihologie, antropologie cognitivă, cogniţie animală şi arheologie  cognitivă, printre altele. Această deschidere teoretică răspunde nevoilor unor audienţe interesate ca cercetători, studenţi şi alţi participanţi din ţări diferite, având experienţe formative diferite. Atât cursurile de masterat cât şi workshop-urile vor fi asigurate de un grup internaţional de experţi din disciplinele asociate domeniului ştiinţelor cognitive. Limba de predare şi de comunicare profesională va fi limba engleză.

Pentru mai multe informații despre cursurile OPEN MIND, accesați secţiunea dedicată programului de masterat.

Tags: , ,

Top