Facultatea de Istorie a Universității din București organizează în această perioadă în fiecare sâmbătă, de la ora 10:00, cursuri săptămânale de pregătire pentru Bacalaureat – disciplina Istorie destinate elevilor cu scopul de a-i familiariza cu structura examenului.

Cursurile de pregătire au loc în fiecare sâmbătă, începând cu ora 10, la sediul Facultății de Istorie (B-dul Regina Elisabeta, nr. 4-12, etaj 1, amfiteatrul N. Iorga)

Activitățile propuse pentru fiecare întâlnire constau în expuneri, discuții pe tema propusă dar și în analiza și rezolvarea variantelor de subiecte pentru bacalaureat, fie în cadrul discuțiilor, fie acasă, ca temă pentru elevi.

În cadrul sesiunilor de pregătire sunt abordate tematici precum Ideologii și practici politice în România și în Europa, Măsuri economice, sociale și politice adoptate în timpul regimului comunist în România, Caracteristicile Constituțiilor din România sau România în perioada Războiului Rece.

Întâlnirile se încheie pe data de 25.05.2019 cu o ședință de recapitulare, o sesiune de întrebări pe marginea materiei predate, dar și o simulare a examenului de bacalaureat.

Toate sesiunile de pregătire pentru studenți sunt realizate cu sprijinul profesorilor coordonatori: Ioan Carol Opriș, Vasile Șandor, Marius Diaconescu, Daniel David, Marian Coman, Georgescu Gabriel, Radu Nedici, Silvana Rachieru, Paula Riegler, Bogdan Antoniu, Matei Gheboianu,  Ioana Rieber, Alin Matei, Corneliu Riegler, Matei Gheboianu, Stan Gabriel, Cristina Gudin, Paula Horga.

Calendarul complet și tematica cursurilor pot fi consultate aici.