Etapă de preînscriere online la Facultatea de Științe Politice a UB

– Peste 850 de locuri propuse pentru licență și master în anul universitar 2020-2021 –

Începând de luni, 27 aprilie 2020, elevii de clasa a XII-a și studenții în ani terminali care își doresc să continue studiile la Facultatea de Științe Politice a UB pentru licență și master, se pot preînscrie la admitere completând un formular online.

Pentru a veni în întâmpinarea interesului acestora, Facultatea de Științe Politice a Universității din București le pune la dispoziție pe site-ul propriu, www.fspub.unibuc.ro/admitere, informații detaliate despre procedura de preînscriere, precum și despre programele de studii oferite, numărul de locuri sau oportunitățile vieții de student la FSPUB.

Pentru preînscriere, viitorii studenți și masteranzi trebuie să depună online o scrisoare de intenție de aproximativ 500 de cuvinte, redactată în limba programului de studiu ales (română, engleză sau franceză) care să reflecte interesul pentru domeniul de studii, precum și adecvarea proiectului intelectual la profilul FSPUB.

Înființată în anul 1991, Facultatea de Științe Politice a Universității din București propune studenților cursuri în limba română, engleză și franceză, susținute de cadre didactice cu o bună reputație națională și internațională și cu studii în universități prestigioase din Franța, Belgia, Statele Unite, Ungaria, Italia și România.

Astfel, un viitor student poate opta pentru programul de Științe Politice, disponibil în română, engleză și franceză, pentru programul de Relații Internaționale și Studii Europene, disponibil în limba engleză sau pentru cel de Studii de Securitate, limba română ca limbă de predare.

Pentru masteranzi, Facultatea de Științe Politice a Universității din București pune la dispoziție două programe în limba engleză, Comparative politics și, respectiv, International Public Affairs, programul în franceză Politique en Europe, organizat împreună cu École des hautes études en sciences sociales Paris (EHESS Paris) și trei programe de master în română: Studii Europene, Politica Egalității de Șanse și Relații Internaționale.

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere