Înainte de toate, trebuie să știi că Universitatea din București este una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ, cercetare şi cultură din România, cu aproximativ 48.000 de candidați înscriși anual la cele peste 90 de programe de studii universitare de licență și la cele peste 200 masterate.

Pentru viitorii săi studenți, Universitatea din București asigură un proces educațional modelat și continuu adaptat după nevoile societății cunoaşterii, în care formarea competenţelor şi abilităţilor joacă un rol esenţial.

Biologie, chimie, fizică, geologie, filologie, lingvistică, logică, geografie, turism, marketing, comunicare, relații publice, jurnalism, drept, istorie, matematică, informatică, psihologie, literatură, sociologie etc. sunt doar câteva dintre domeniile în care te poți specializa.

De asemenea, un motiv în plus pentru a alege Universitatea din București drept locul în care viitorul tău profesional se conturează este acela că, pe lângă recunoașterea și aprecierea de care se bucură la nivel național, universitatea noastră se află pe poziții importante în clasamentele internaționale, ceea ce-i oferă prestigiu și reputație și la nivel mondial.

Ca student la UB beneficiezi de burse, tabere, reduceri la transportul în comun și asistență medicală gratuită.

Totodată, pentru candidații la admitere, Universitatea din București oferă o serie de facilități, precum achitarea online a taxei de înscriere, cazare gratuită în căminele proprii și acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”.

Dacă te vei afla printre studenții admiși pe locurile bugetate, vei avea șansa de a beneficia de un loc în unul dintre cele 18 cămine studențești, acolo unde studenția se trăiește altfel. Lista căminelor este disponibilă aici.

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” asigură, prin colecţiile cu valoare enciclopedică (pe suport tradiţional şi electronic), o importantă bază info-documentară pentru studenți. În cele 16 biblioteci filiale, cu colecţii specializate conform profilului fiecărei facultăţi, ai acces la baze de date electronice, servicii de împrumut interbibliotecar naţional şi internaţional, printare şi copiere, materiale multimedia.

Dacă te pasionează voluntariatul și vrei să te implici în activități studențești cu impact și importanță majoră pentru comunitatea studențească poți face parte din asociația de studenți a facultății pe care o urmezi. Aici vei avea ocazia să interacționezi, să socializezi, să experimentezi lucruri noi și chiar să legi prietenii pe viață.

Decide-te asupra viitorului tău și alege drumul care ți se potrivește.

19 facultăți. O singură alegere. Universitatea din București!

Te așteptăm la admitere!

Noutăți Admitere

Admitere iulie 2021 la Universitatea din București

Admitere iulie 2021 la Universitatea din București

Aproape 8.000 de locuri bugetate scoase la concurs de cele 19 facultăți ale UB pentru studii de licență și master pentru candidații la admiterea 2021 Aproape 8.000 de locuri bugetate –  mai exact, 7.865 – îi așteaptă pe absolvenții de liceu și licență la...