– Peste 100 de elevi olimpici au ales să studieze la Universitatea din București –

Universitatea din București confirmă, și în acest an, buna reputație și atractivitatea de care se bucură în rândul tinerilor absolvenți.

Aproape 22.000 de candidați (21.937) au ales să își continue studiile superioare de licență la cele 19 facultăți ale Universității din București. Acesta reprezintă cel mai mare număr de candidați din ultimii trei ani. Astfel, dacă în 2017 Universitatea din București a înregistrat peste 20.800 de înscriși la programele de studii universitare de licență, în 2018 datele generale au arătat un număr de aproape 21.500 de  candidați care au optat să studieze la una din facultățile UniBuc.

Universitatea din București a înregistrat astfel o concurență de aproape 5 candidați înscriși/loc bugetat.

Mai mult, anul acesta 106 elevi olimpici au ales Universitatea din București pentru continuarea studiilor și formarea lor academică. Dintre aceștia, 37 au optat pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, 26 pentru Facultatea de Matematică și Informatică, 12 au optat pentru Facultatea de Geografie, 10 pentru Facultatea de Litere, 5 pentru Facultatea de Științe Politice, câte 4 pentru Facultatea de Fizică și Facultatea de Psihologie și Științele Educației, câte 3 pentru Facultatea de Filosofie și pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, iar 2 olimpici au optat pentru Facultatea de Chimie.

Având în vedere scăderea continuă a absolvenților de liceu care au absolvit bacalaureatul, tabloul general al admiterii din acest an confirmă interesul crescut al tinerilor pentru studiul și formarea într-o comunitate academică de tradiție.

Universitatea din București reprezintă prima opțiune de studiu și pentru un număr semnificativ de absolvenți de licență. În sesiunea iulie 2019, 3.650 de candidați au ales să se înscrie pe cele 2.424 de locuri bugetate puse la dispoziție pentru studii universitare de master.

Important de precizat este că patru facultăți ale Universității din București organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie. Este vorba de Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie și Geofizică, precum și de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

Pentru candidații la admiterea din acest an, Universitatea din București a oferit o serie de facilități, precum achitarea online a taxei de înscriere, cazare gratuită în căminele proprii, dar și acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”.

Considerată universitatea cu cea mai bună reputație în rândul angajatorilor, conform QS University Rankings, Universitatea din București oferă studenților și profesorilor membri  ai comunității academice și oportunitatea studiului într-o prestigioasă comunitate internațională, articulată în jurul Consorțiului CIVIS – Alianța Universitară Civică Europeană, din care fac parte universități din Franța, Grecia, Belgia, Spania, Italia, Suedia și Germania.

Nu în ultimul rând, Universitatea din București dezvoltă parteneriate și proiecte strategice cu  instituții naționale și internaționale, companii și organizații non-guvernamentale, care se concretizează în oportunități pentru studenții și absolvenții noștri.