În perioada 25 februarie – 25 martie 2022, Facultatea de Geografie a Universității din București a organizat un maraton prin peste 60 liceele din București și din 9 județe aflate în sudul și estul țării

Dedicat prezentărilor programelor de studii pentru care se organizează admitere în sesiunile iulie-septembrie 2022, dar şi a activităţilor extracurriculare organizate de Asociaţia Studenţilor Geografi, maratonul a bifat cinci săptămâni, cea din urmă fiind una a invitațiilor din partea liceelor, care s-au arătat încântate de acțiunea Facultății de Geografie.

În prima săptămână a acțiunii, caravana Facultății de Geografie s-a oprit la Colegiul Național „Ion Creangă” din București, acolo unde elevii s-au arătat entuziasmați față de prezentarea ofertei educaționale a facultății.

Cea de-a doua săptămâna a bifat un maraton prin alte 15 licee din București și din țară (Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național Octav Onicescu, Liceul Teoretic Ștefan Odobleja, Liceul Economic Ion Ghica din Târgoviște, Liceul Tehnologic „Vintilă Brătianu” Dragomirești-Vale, județul Ilfov, Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion” din Titu, Colegiul Național Vladimir Streinu din Găești și Colegiul Național „I. L. Caragiale” din Moreni).

Săptămâna a treia a continuat seria prezentărilor ofertei educaționale în 21 de licee, la care au participat și studenții voluntari ai Caravanei. Au fost construite amintiri frumoase pentru studenții care, însoțind Caravana, s-au întors în liceele pe care le-au absolvit, pentru profesorii din facultate care s-au întors în locurile natale sau și-au regăsit colegii de facultate, acum profesori în licee.

Organizarea Caravanei a însemnat în cifre peste 3 000 de elevi, participarea voluntară a 27 de cadre didactice din facultate și implicarea unui număr de peste 40 de studenți.

Fotografiile care ilustrează cele cinci săptămâni, detalii despre această activitate și numele liceelor vizitate pot fi accesate pe pagina de Facebook a facultății.

Secţiune accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere